
از گذشته تا به امروز سنگها برای استحکام چند برابری انواع ساختمانها و البته زیبایی دو چندان، ثبات رنگ و مقاومت در برابر تغییرات جوی، حرارت، رطوبت و همچنین پایداری در مقابل مواد اسیدی و قلیایی در انواع سازههای شخصی، اداری، تجاری و … نقش آفرینی کرده اند.
انواع سنگهای ساختمانی:
سنگ اسلب طبیعی:
از اسمش که پیدا است سنگی طبیعی است که در آتش سوزی هیچ ماده شیمیایی تولید نمی کند، این نوع سنگ در کف ساختمان و آشپزخانهها به عنوان سنگ تزینی استفاده میشود.
سنگ آنتیک:
سنگ آنتیک به قطعات برش داده شده از انواع مختلف سنگهای طبیعی گفته میشود.سنگ آنتیک در طرحهای مختلف و از سنگهای متنوعی برش داده میشود و به همین دلیل انواع آن در بازار وجود دارد. سنگهای آنتیک هرچند که در نمای خارجی ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرند، اما اصلیترین کاربرد سنگ آنتیک در نمای داخلی ساختمانها است. قطعات سنگ آنتیک با چسب به دیوار داخلی چسبیده و نماهای زیبایی را برای داخل خانه و یا لابی ساختمان ایجاد میکند.
ماسه سنگ:
ماسه سنگ از ذرات کوارتز تشکیل شده است که از سنگهای دیگر ، معمولاً گرانیت ، فرسایش یافته و قبل از اینکه متراکم شوند،با مواد معدنی سیمان طبیعی در آبهای زمین پیوند خورده است. رنگ سنگ بستگی به رنگی از شن و ماسه دارد، اما به رنگهای قرمز گرم، زرد و پرتقال است. این است که اغلب برای استفاده در ساختمان و سنگ فرش موارد دیگر در فضای باز استفاده میشود.
سنگ مرمریت:
به سنگ مرمریت سنگ ماربل هم میگویند که در سه نوع چینی، کریستال و سنگ ابری تقسیم میشود و کاملا سبک تر از سنگها اما پایدارتر است. این نوع سنگ بشتر درداخل ساختمان استفاده میشود، چون در برابر بارانهای اسیدی مقاومت کمی دارد.
سنگ مرمر:
سنگ مرمر یک سنگ با ظرفیت صیقل پذیری و براقیت بسیار بالا است. به دلیل امکان آینهای شدن این سنگ از زیبایی زیادی برخوردار است و به همین دلیل نه تنها در نمای ساختمان بلکه در دکوراسیون داخلی، کفپوش، ستونها، پلهها و تزئینات داخل ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. سطح درخشان و نگهداری و تمیز کردن آسان سنگ مرمر آن را مناسب کاربرد در آشپزخانه میکند.البته قیمت سنگ مرمر در مقایسه با سایر سنگهایی که در دکوراسیون داخلی ساختمان به کار میروند بالاتر است.
از انواع سنگ مرمر میتوان سنگ مرمر سفید، مرمر طوسی یا خاکسری، مرمر ارغوانی، مرمر قرمز و … یاد کرد.
سنگ کوارتزیت:
در ظاهر به مانند مرمریت میماند ولی مقاوم تر است شبیه گرانیت ولی سخت تر است، این سختی و مقاومت باعث شده از این سنگ در نما کاری ساختمان، کفپوشها سرویس بهداشتی و … استفاده شود.
سنگ گرانیت:
متداول ترین سنگهای ساختمان از دسته سنگهای آذرین در تنوع رنگی آبی، سبز، قرمز، سیاه، شکلاتی، قهوه ای و صورتی موجود است، این سنگ از با دوام ترین سنگها و سخت ترین آنهاست که میتوان به هر شکلی که مورد نیازمان است آن را صیقل دهیم. پس میشود از آن در اکثریت قسمتهای ساختمان استفاده کرد. به دلیل وجود منابع فراوان این سنگ قیمت مناسبی نیز دارد.
سنگ تراورتن:
در نماهای کلاسیک و مدرن از سنگ تراورتن استفاده میشود که از خانواده سنگهای رسوبی است و در رنگهای کرم، سفید، خاکستری برای داخل وخارج سازهها استفاده میشود و از خصوصیات این سنگ درخشندگی بالا و مقاومت در برابر گرما، انقباض، یخ زدگی، انبساط است و حتی قمیت مناسبی نسبت به سنگ گرانیت دارد.
سنگ گیوتین:
سنگ گیوتین که با عنوان سنگ قیچی نیز در بازار شناخته میشود، یک سنگ دکوراتیو بسیار پر کاربرد در طراحیهای مدرن است. این سنگ هم در طراحی نمای ساختمان و هم در طراحی دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. برای تولید سنگ گیوتین از سنگ تراورتن استفاده میشود و ملاتی رزینی این تکهها را به هم میچسباند.
سنگ مالون:
در مبحث طراحی ساختمان از سنگ هالون با عنوان سنگ بادبر نیز یاد میشود. این سنگ در صنعت ساختمان سازی به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این سنگ هالون کاربردهای دیگری نیز در پل سازی، تونل سازی و غیره دارد.
علاوه بر این سنگهای نامبرده شده سنگهای مثل توف، لاشه، پلاک، قواره، آزاره، دیوریت و … در سازهها استفاده میشود.
با استفاده از سنگ نما سازه خود را به بهترین و لوکس ترین و البته مقاوم ترین سازه تبدیل کنیم.
زمانی که به یک سازه مینگریم اولین چیزی که به چشم ما میآید نمای آن سازه میباشد، نما روکش یک سازه است. که اولین نقش را در جذابیت و زیبایی و استحکام، در جذب مخاطب خود دارد.
سنگ نما و زیبایی چشم نواز:
از گذشتههای بسیار دور از سنگ در نمای ساختمان استفاده میشده است. به دلیل مقاومت و دوام بالای سنگ و در دسترس بودن آن، نماهای سنگی همیشه یکی از پر کاربردترین نماها در ساختمان سازی بودهاند. نماهای سنگی و سنگ نمای ساختمان از دیرباز یکی از صنایع پر کاربرد ساختمانی بوده است. در واقع اگر قرار است دکوراسیون داخلی و نمای داخلی ساختمان به صورت حرفه ای و شیک کار شود و هزینههای زیادی برای طراحی و اجرای نمای داخلی ساختمان صورت پذیرد، نمای خارجی ساختمان نیزبهنوعیحرفهایوشیکباشد.نمایسنگ از جمله شیک ترین و چشم نوازترین نماهای ساختمان است و اکثر ساختمانهای لوکس از این نوع نما استفاده میکنند. استفاده از نمای رومی سنگی نه تنها به دلیل استفاده از سنک به عنوان متریال، بلکه به دلیل طراحی فوق العاده آن بسیار با ارزش است و به همین دلیل ساخت آن نیازمند دقت و طراحی بی عیب و نقص است.
البته مشخص است که نمای سنگی به منازلی که دکورسیون داخلی خاصی ندارند نیز کمک میکند. در واقع نما به نوعی نشان دهنده اهمیت سازنده بنا به ساختمان خود است و هرچه نما شیک تر و باکلاس تر باشد، خریدار از ساخت ساختمان مطمئنتر خواهد شد. زیبایی نمای ساختمان یکی از عوامل موثر بر فروش ساختمان و رضایت خریداران بوده است. تمامی این موارد از ویژگی هایی است که سنگ نما به ساختمان میدهد.
اگر از نمای سنگی به درستی و با طراحی زیبا استفاده شود، قطعا بر زیبایی ساختمان تأثیر به سزایی دارد و رضایت خریداران ساختمان را به خود جلب خواهد کرد. امروزه در طراحی نمای ساختمان از سنگهای تراورتن و مرمر بیشتر استفاده میشود و زیرا این سنگها باعث زیبایی بیشتر نمای ساختمان شده و افزایش فروش را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این استفاده از سنگ نما در ساختمانهای با نمای رومی که امروزه طرفداران زیادی دارد بهترین گزینه برای طراحی نمای ساختمان است. نمای رومی یکی از پر طرفدارترین نماهای ساختمان است و ساختمانهای با نمای رومی فروش بهتری را نسبت به دیگر ساختمانها دارند. در ادامه در مورد تناسب نمای رومی و فرهنگ ایرانی اطلاعات بیشتری را ارئه خواهیم کرد.
تناسب نمای رومی و فرهنگ ایرانی
نمای رومی یکی از پر طرفدارترین نماهای ساختمان در سالهای اخیر بوده است. این نما که در طبقه بندی نماهای سنگی دسته بندی میشود، از اقبال زیادی در ایران برخوردار بوده است. ساختمانهایی که با نمای رومی طراحی شدهاند در میان خریداران جایگاه ویژهای داشتهاند و بهتر فروش رفتهاند.
یکی از انواع نمای ساختمان نمای رومی است. این نوع نما که از دسته نماهای سنگی محسوب میشود در سالهای اخیر در ایران با استقبال بسیار بالایی مواجه شده است.
نمای رومی یک نمای کلاسیک و سنتی اروپایی است که شباهت زیادی به نماهای کلاسیک ایرانی دورههای هخامنشی، ساسانیان و به طور کلی دورههای باستانی دارد. اما این تنها دلیل محبوبیت نمای رومی نیست. نمای رومی به دلیل استفاده از سنگ دارای مقاومت بیشتری نسبت به نماهای کامپوزیتی است.